Sivut

22.6.2010

Kulturen vid ån 2010

Vuoden odotetuin ilmainen perhetapahtuma, ainakin itselleni: Kulturen vid ån. Ruotsinkielellä järjestettävä espoolainen tapahtuma kokoperheelle (juonto kaksikielinen). Tarjolla oli tänä vuonna mm Arne Alligator, Benny Törnroos & Mumin, Sås & Kopp, sekä arvontoja, kilpailuja, telttoja joissa ruokaa (ihan kunnon lounas, sämpylöitä, mokkaruutuja, vohveleita, makkaraa ja juomia) sekä lapsille askartelua (mm huovutusta, helmikorujen tekoa yms) ja vanhoja traktoreita, bussi ja paloauto.

Neiti tanssi Sås & Koppin tahtiin

Kiipesi ihan itse traktorin kyytiin ja viihtyi siellä p-i-t-k-ä-ä-n ja monet kerrat meni takaisin

Huomasi yhtäkkiä paloauton ja jatkoi kiipeilyä sen päälle

Tarkisti kumiankkojen laadun (namimaiskis?)

ja kuunteli mm Muumeja haltioissaan :)

Vietämme viimeisiä kuukausia yhdessä niin että olen kotiäitinä. Enää 2½kk niin palaan (joudun?) töihin ja napero pääsee (!) päiväkotiin. Uskon siis päiväkodin olevan hyväksi neidille. Vaikka pihapiiriimme on kevään myötä tullut enemmän lapsia niin tekee naperolle hyvää olla täysin ruotsinkielisessä ympäristössä. Vielä kun saatais äidille sama töihin.. Tarkoituksenani olisi tehdä lyhennettyä työaikaa, kunhan nyt esimieheni viitsisti asian vahvistaa.

20.6.2010

Tekniikkakymppi (10): double slider kortti

Tekniikkakymppimaratonin loppuhuipennus päättyy slider korttiin. Youtubesta löytyy useampi hyvä ohje, tässä yksi.

Hauska ja haasteellinen vaikka siltikin helppo kortti tehdä :)

ja kortti avattuna (narusta vedetään)

Tekstejä ei taas kerran ole, koska kortilla ei ole vastaanottajaa vielä tässä vaiheessa..

17.6.2010

Tekniikkakymppi (9): varjoleimaus

Yhdeksännessä eli toiseksi viimeisessä Tekniikkakymppi-haasteessa piti tehdä varjoleimaus. Valitaan akryylileimasin josta käytetään ensin väärää puolta vaaleilla sävyillä (saadaan leimasimen muoto ilman koukeroita ja koristeita) ja sitten oikeaa puolta vähän tummemmalla sävyllä.

16.6.2010

Tekniikkakymppi (7): grid

Tekniikkakympin seitsemäs haaste, tee grid kortti. Youtubesta löytynee varmasti myös ohjeita, mutta tässä KKn antama linkki.

Tein mustavalkoisen grid kortin. Tämä osoittautui vaikeammaksi kuin ajattelin, vaikka toteutus oli superhelppo. Jotenkin ruudukoistani tuli vaan suttaa ja sekundaa. Tämä on viimeinen tekemäni grid neljästä. Leimasimet on Basic Greyn Casablanca setistä.



huh huh, alkaa tosiaan puhti loppumaan... enää kaksi T10 haastetta!

Tekniikkakymppi (8): Salamahaaste2, hyrrä kortti

Tekniikkakympin toinen salamahaaste on koko haastemaratonissa järjestyksessään kahdeksas. Se julkaistiin vähän seitsemännen jälkeen ja lyhyemmällä osallistumisajalla, eli sain tämän kortin ensin valmiiksi. Haasteessa tulee tehdä hyrrä kortti.

Youtubessa löyty todella hyvä ohje, mutta lyhyesti siis hyrräkortti tai spinner card on kortti, jossa on jokin pyörivä osa.



Itse tein Magnolian leimasimella linnun hyrräksi. Leimat on värjätty akvarelleilla ja Tildan siivet on jälleen kerran käsitelty Glossy Accents'illa. Söpön taustapaperin takia en koristellut korttiani tämän enempää. Käytin 5 centin kolikoita, ja kortista tuli aika painava mutta hyrrä toimii hienosti. Painon takia täytyy lähettäessä tarkistaa postimaksu, en tiedä meniskö tämä enää 80c postimaksulla.

13.6.2010

Tekniikkakymppi (6): resist

KKn tekniikkakympin kuudes haaste on nimeltään resist. Tarkoitus on kohokuvioida esim kohokuviointijauheella ja sitten värjätä kyseinen paperi hieromalla värejä muovialustasta. Huono selitys, katso vaikka tämä video.

Kohokuvioin läpinäkyvällä jauheella sekä vaaleankeltaisen korttipohjan että valkoisen akvarellikartongin, mutta värjäsin vain akvarellikartongin. Käytin akvarelliliitujani. Lisäksi laitettu Big Shots leikkurilla leikattu lehtioksa. Keltaisen nauhankin lisäsin, mutta en tekstiä. En tiedä kenelle tai mistä aiheesta tulen antamaan tämän kortin, joten en viitsinyt laittaa esim onnittelua. Kiva, freessi tekniikka. Tykkään! Kun taustapaperit on loppu tai leimasimet tuntuu jo loppuun kulutetulta, tämä on hyvä keino uusia lookia.


ja lilaksi värjätty tagi


Vähän alkaa puhti loppumaan, kun ei ole oikein tarvetta korteille nyt. Toki on ihanaa askarrella ja varisnkin kokeilla uusia tekniikoita (tässä taas yksi uusi johon ihastuin), mutta tahti tuntuu kovalta. Jään jälkeen blogissa julkaisemisenkin kanssa, äsken lisäsin kolme viimeisintä ja pitäisi neljännen kuvat siirtää konelle ja julkaista KKssa ja täällä.

10.6.2010

Tekniikkakymppi (5): leimattu 3D

Tekniikkakympin viides haaste on leimattu 3D. On siis tarkoitus leimata valitsemansa leimakuva 3-4 kertaan ja leikata kerroksia. Esim tässä omassa kortissani pää, siivet, laukku, takatasku ja kruunu on yhdellä korotettu, poninhäntä kahdella. Siivet ja kruunun käsittelin Glossy Accentsilla. Tausta on kohokuvioitu MinIShapeBossilla ja taas Swirl-sabluunalla. Perhoset ovat Martha Stewartin Monarch-leikkurilla tehty.

7.6.2010

Tekniikkakymppi (4): salama1, kuivakohokuviointi

Tekniikkakympin ensimmäisessä salamahaasteessa (tulee samaan aikaan toisen haasteen kanssa, kuitenkin ilman että siitä on ennakkoon varoitettu) aiheena oli kuivakohokuviointi. Kohokuviot olen tehnyt MiniShapeBossilla ja Swirl-sabluunalla. Koiran leikkasin mallista ja Circle it! Grattis-leimasin on uusi, olin vasta saanut sen Sinisiivestä. Se on leimattu pakkauskartongille, joka oli hajuvesipullon ympärillä pakkauksessaan. Ihana vaaleanpunainen, joten pitihän se säästää!

6.6.2010

Tekniikkakymppi (3): feikkiakvarelli 2

Tein toisen feikkiakvarellin ja tämä onnistui mielestäni paremmin. Osallistuin siis haasteeseen kahdella kortilla. Tässä kastelin leimasimen, sitten otin pensselillä väriä akvarellivahakynistä ja laitoin värin leimasimeen.

5.6.2010

Tekniikkakymppi (3): feikkiakvarelli

Tekniikkakympin kolmannessa haasteessa piti tehdä feikkiakvarelli. Feikkiakvarellin voi tehdä eri tavoin, itse tein sen seuraavasti: kastelin leimasimen vedellä, maalasin kuviot akvarellipuuvärikynilläni ja leimasin akvarellipaperille kuvion. Mikäli leimasin ei olisi ollut tarpeeksi märkä olisin voinut sumuttaa vettä päälle pienellä sumuttimella. Mulla tosin kävin toisin, kastelin aluksi liikaa ja sainkin leimata jokusen kerran ennen kuin sain mieluisan kuvan.

Sekä linnut että teksti on tehty tällä tekniikalla.


Tuntuu että kortteja tulee tehtyä enemmän kuin on tarvetta, ja ajattelinkin nyt keskittyä tähän Tekniikkakympin maratoniin, ellei muissa haasteissa tule jotain uutta kivaa vastaan. Tykkään että kortteja tehdessä on jo tiedossa kenelle se menee, niin saan sen vastaanottajan näköiseksi.

Tekniikkakymppi (2): puettu leimakuva

Tekniikkakympin toisessa haasteessa piti pukea leimakuva. Puin Princess Anyalle uuden juhlapuvun, kruunun ja tähden :) Käytin ihan kuviotonta paperia, vaikka olisin voinut käyttää kuviollista. En vaan löytänyt mieleistäni papereistani.

lähikuvaa: