Sivut

22.7.2008

Keittiön kaakeleiden maalaaminen

K-Rauta Suomenojalla myynnissä vain Ronsealin kaakelimaalia mutta Plasti-Koten saumakyniä. Ostimme valkoisena molempia. Myyjä näytti myös millaisella pensselillä homma sujuu parhaiten.

Maali maksoi 39,50e ja saumakynä 10,50e.

Hengityssuoja sekä suojalasit on suotavia. Ronseal haisee todella voimakkaasti. On myös hyvä pitää ikkunaa auki maalaamisen ajan ja sen jälkeen. Koska olen raskaana pysyttelin poissa.

Ronseal lupaa että yksi kerros riittää ja ei jätä raitoja. Myyjän ehdottamalla pensselillä tämä ei toteutunut. Kuviot kyllä peittyivät yhdellä kerroksella. Mies veti toisen kerroksen kulmatyynyllä maalaten, tulos paljon parempi. Saumakynä taas ei peitä tarpeeksi hyvin valumia, eli joko valumia pitää jatkuvasti seurata saumojen osalta ja putsata pois, tai vaihtoehtoisesti vetää pienellä pensselillä itse maalilla saumat. Huomioitavaa että väri kuivuu nopeasti.Keittiö ennen
kaakelit ennen
kaakelit maalauksen jälkeen, saumat maalaamatta.
keittiö jälkeen, saumatkin maalattu
lähikuvaa
lähikuvaa, tässä näkyy valumia saumassa.


Itse olen lopputulokseen tyytyväinen. Vielä kun maalaa itse maalilla saumat. Netistä ei juuri löydy kokemuksista tarkempaa kuvausta. Ronsealia suositellaan koska se on uudempi ja näin ollen parempi, mutta lukemani perusteella Plasti-Kote ei haise. Kestävyydestä ei myöskään kukaan kerro. K-Raudassa olleesta värikartasta näkee että asiakkaat on kestävyyttä testanneet kynnellä raaputtaen. Eli miten kestävä tällainen ratkaisu on, sitä en tiedä. Vuonna 1976 rakennettuun asuntoon lienee jossain vaiheessa tulossa putkiremontti, toivottavasti kestää siihen asti siistin näköisenä.

Pieni purkki Ronsealia riitti hyvin, siitä jäi n 2/3 jäljelle.

7 kommenttia:

 1. Kiitos inspiraatiosta, keittiö kaipaisi pientä fiksausta ja olen miettinyt voiko kaakeleita maalata onnistuneesti, näemmä voi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvauksesta, erityisesti tuo pienen pensselin käyttö saumoihin kuulostaa käytännölliseltä vinkiltä! Kuvien linkit eivät näköjään ole ajan tasalla, onkohan ne jossain vielä nähtävillä? En muualta ole löytänyt kuvia lopputuloksista, joten kiinnostaisi kovasti.

  VastaaPoista
 3. Noniin, nyt on kuvat lisätty :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tässä etsiskelin tietoa siitä, sopiiko Ronsealin kaakelimaalilla maalattuihin kaakeleihin tai niiden saumoihin plasti-koten kynä ja google löysi blogisi. Miten saumat ovat kestäneet, entä kaakelit? Suositteletko? Jossain luin, että Ronsealin maalilla maalattuihin kaakeleihin suosittelevat saman tekijän saumakynää, mutta kun Plasti-kotella olisi värivaihtoehtoja enemmän...
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

  VastaaPoista
 5. Heips Eikku!
  Sanoisin että väri on kestänyt todella hyvin. Ollaan oltu todella tyytyväisiä :)

  Meillä käytettiin Plasti-Koten saumakynä ja ei olla huomattu ettei se soveltuisi Ronsealin kaakelimaalin kanssa yhteen :)

  VastaaPoista
 6. Vieläkö teillä on samat kaakelimaalit keittiössä? Kyselen kestävyydestä kommenttiasi näin parin vuoden jälkeen :)

  VastaaPoista
 7. Hei Memmu! Meillä tehtiin keittiöremontti vuosi sitten, eli maalatut kaakelit otettiin pois. Hyvin olivar siihen asti kestäneet.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista :)
Tack för din kommentar :)